köles | 200 gramm |
---|---|
Knorr Zöldségleveskocka | 1 darab |
gomba | 500 gramm |
vöröshagyma | 1 darab |
fokhagymagerezd | 1 darab |
spenótlevél | 100 gramm |
repceolaj | 2 evőkanál |
túró | 200 gramm |
Bors | 1 csipetnyi |
Sült zöldséges köles a Főételek kategóriában
Öblítsük le a kölest, és 350ml vízzel tegyük fel főni egy lábosban. Adjuk hozzá a Knorr Zöldségleves kockát, és forraljuk fel.
Alacsony lángon főzzük kb. 20 percig, amíg a leve el nem fő, és a köles kása állagot vesz fel. Vegyük le a tűzről, és tegyük félre hűlni.
Tisztítsuk meg a gombát, és ízlés szerint vágjuk szeletekre vagy kockákra. Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd aprítsuk fel. Mossuk meg a spenótot, és jól csöpögtessük le.
A gombát a hagymával és fokhagymával forró olajon pirítsuk meg, majd, adjuk hozzá a spenótot. Sóval, borssal fűszerezzük.
Keverjük össze a kölessel, és röviden melegítsük össze.
Túróval tálaljuk.