Sült zöldségek zöld spárgával
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • zöld spárga - 500 gramm
  • sárga és cherry paradicsom a szárával - 150 gramm
  • olasz fűszerkeverék - 1 teáskanál
  • olívaolaj - 2 teáskanál
  • citromlé - 1 teáskanál
  • mozzarella vagy reszelt parmezán - 125 gramm
  • Só - 1 csipetnyi
  • bagett (tálaláshoz) - 1 adag

Elkészítés:

  1. Mossuk meg a spárgát és vágjuk le a fás végeket. Mossuk meg a paradicsomokat.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük rá a megmosott, megtisztított zöldségeket. Keverjük össze az olasz fűszerkeveréket egy kevés olíva olajjal és citromlével. Az így kapott marinádot keverjük össze a zöldségekkel .
  3. A 200 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 10 percig süssük.
  4. Vegyük ki a tepsit a sütőből és szórjuk meg a zöldségeket mozzarella vagy reszelt parmezán sajttal
  5. Egy csipet sóval ízesítsük és tálaljuk azonnal.
  6. Séf tipp: Szervírozzuk bagettel.

Sütéshez