Sült zöldségek mártogatóssal recept.
A padlizsánt nagyobb darabokra vágjuk, besózzuk és állni hagyjuk 10 percig.
Az újkrumplikat alaposan megmossuk és félbevágva egy tepsibe tesszük őket. Mellédobálunk pár gerezd összenyomott fokhagymát és néhány ág rozmaringot. Meglocsoljuk olívaolajjal, összeforgatjuk és az előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
Közben elkészítjük a mártogatóst. A joghurtot elkeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a friss zöld fűszereket, ízesítjük sóval, borssal és fokhagymával. Belefacsarjuk egy fél citrom levét, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és felhasználásig hűtőbe tesszük.
A cukkinit és a hagymát is nagyobb darabokra vágjuk, majd a krumplihoz adjuk a padlizsánnal együtt. Beleteszünk pár koktélparadicsomot, megszórjuk szárított oregánóval és ráfacsarjuk egy citrom levét. Sózzuk, borsozzuk, majd ismét meglocsoljuk olívaolajjal. Visszatesszük a sütőbe és 40-45 percig sütjük.