Sült savanyú káposzta tepertővel és húsos szalonnával
Sült savanyú káposzta tepertővel és húsos szalonnával
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 2 darab
  • savanyú káposzta - 1 kilogramm
  • cukor - 1 teáskanál
  • bacon - 20 dekagramm
  • mangalica szalonna - 4 dekagramm
  • mangalica tepertő - 15 dekagramm
  • mangalica zsír - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. A káposztát ha nagyon savanyú, hideg vízben átmossuk. A zsíron megpirítjuk a szalonna szeleteket és kiszedjük. Hozzáadjuk a karikára vágott vöröshagymát.
  2. Kicsit fonnyasztjuk és hozzátesszük a káposztát. Sózzuk és borsozzuk, megszórjuk a kristálycukorral, összekeverjük és az egészet egy sütőedénybe borítjuk. Kb. 20 percig sütjük lefedve 170 C fokon.
  3. Közben a bacon szalonnát megpirítjuk egy nagyon kevés zsíron és a tepertővel együtt a káposztához keverjük. A fedőt levéve még néhány percig pirítjuk.