Sült pulykamell sütőtökszósszal, krumplikrokettel a Főételek kategóriában
A Knorr Tyúkhúsleves kockákat nyomjuk szét az olajban, és kenjük be velük az egészben hagyott pulykamellet. Helyezzük tepsibe, tegyük mellé a cikkekre vágott vöröshagymát és a felaprított fokhagymagerezdet, és fóliával lefedve, 180 fokon süssük 70 percig.
Vegyük le róla a fóliát, locsolgassuk a saját levével, és 230 fokon kb. 20 percig süssük pirosra a húst.
Ezalatt a sütőtököt kockázzuk fel, és 3 dl enyhén sós vízben főzzük puhára.
Turmixsoljuk simára a mártást a pulykasült alatt maradt pecsenyelével, a tejföllel,
és mézzel, citromlével, fahéjjal ízesítsük. Akkor jó, ha egyszerre édeskés és
savanyú is. Forraljuk össze.
A körethez a fagyasztott burgonyakroketteket tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe,
és a csomagoláson feltüntetett ideig süssük a sütőben.
A megsült húst szeleteljük fel, tálaljuk krokettekkel és a sütőtökszósszal.