Sült pulykamell sonkában,ribizli szósszal
Sült pulykamell sonkában,ribizli szósszal
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 1 darab
  • vörösbor - 1 darab
  • citrom - 1 darab
  • margarin - 3 evőkanál
  • pulykamell filé - 1 kilogramm
  • ribizli dzsem - 100 gramm
  • olasz sonka - 150 gramm
  • friss rozmaring - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. Reszeljük le a citrom héját, és keverjük össze a rozmaringgal és egy evőkanál puha margarinnal. Jól dörzsöljük be vele a pulykamellet és hagyjuk pácolódni egy napot.
  2. Süssük mintegy 45 percig, illetve addig, mikor a húsból kifolyó szaft már tiszta. Ha kész, vegyük ki és pihentessük 10 percig.
  3. A tepsiben összegyűlt szaftot ízesítsük egy kis tyúkkockával és keverjük az áfonyadzsemhez. Tálaljuk a felszeletelt pulykamellhez.
  4. Majd szorosan tekerjük be a sonkaszeletekkel. Ezután 2 evőkanál margarinon pirítsuk körbe egy serpenyőben. Majd tegyük át egy tepsibe. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe.