Rama Vajas Íz | 2 dekagramm |
---|---|
Knorr Szárnyas Fűszervarázs | 1 evőkanál |
Delikát ételízesítő | 1 teáskanál |
gomba | 10 dekagramm |
Knorr Édes-savanyú mártás | 1 darab |
KNORR 100% Természetes Páckeverék 35g Grill | 1 evőkanál |
pulyka felsőcomb | 2 darab |
Sangria | 1 dl |
Sült pulykacomb sangriaval a Főételek kategóriában
Vagdossuk be a pulykacomb bőrét, jól fűszerezzük be.
Készítsünk páclét a borból, és felszeletelt gombából.
Áztassuk 30 percen át a combokat, időnként forgassuk meg, majd szedjük a combokat és a gombát egy margarinnal jól kikent tepsibe, ízesítsük még egy kicsi borssal, pici vizet öntsünk alá, majd fóliázzuk le.
Előmelegített sütőben kb. 45 percig süssük 180 fokon, majd fólia nélkül még 10 percig pirítsuk.
Egy kis lábasban keverjük össze a páclét a KNORR édes savanyú mártással és adjunk hozzá a KNORR ételsűrítőből ízlés szerint.
Lassú tűzön kevergetve sűrűsítsük be kétharmadára, majd delikáttal ízesítjük (ha sűrű, vízzel hígítsuk).
A combokat tálaljuk a gombával együtt s locsoljunk rá a szószból.
Köretként burgonyapürét ajánlunk hozzá.