Sült penne főtt sonkával, reteklevéllel és sajttal
Sült penne főtt sonkával, reteklevéllel és sajttal
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • tejföl - 100 milliliter
  • Knorr Carbonara spagetti alap - 1 csomag
  • tej - 200 milliliter
  • trappista sajt - 100 gramm
  • penne tészta - 250 gramm
  • főtt sonka - 150 gramm
  • retek levelei - 2 csokor

Elkészítés:

  1. Bő sós vízben főzzük meg a penne tésztát al dente.
  2. Közben kockázzuk fel a főtt sonkát. A retekleveleket mossuk meg és egy serpenyőben, felforrósított margarinon futtassuk meg. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Adjuk a sonkát a reteklevelekhez. Adjuk hozzá a Knorr Carbonara tasak tartalmát, 2 dl tejet és egy dl tejfölt. Keverjük jól el és forraljuk föl. Reszeljük bele sajt egyik felét. Állandóan kevergetve főzzük 2-3 percig.
  4. Egy sütőtálat kenjünk ki margarinnal és öntsük bele a megfőtt tésztát. Öntsük rá a sonkás szószt és keverjük el. Szórjuk meg a tetejét a reszelt trappista sajt másik felével.
  5. Tegyük 190 fokos sütőbe és 10-15 perc alatt süssük készre, míg a sajt szépen ráolvad és aranybarna lesz a tetején.