Sült penne főtt sonkával, reteklevéllel és sajttal a Főételek kategóriában
Bő sós vízben főzzük meg a penne tésztát al dente.
Közben kockázzuk fel a főtt sonkát. A retekleveleket mossuk meg és egy serpenyőben, felforrósított margarinon futtassuk meg. Sózzuk, borsozzuk.
Adjuk a sonkát a reteklevelekhez. Adjuk hozzá a Knorr Carbonara tasak tartalmát, 2 dl tejet és egy dl tejfölt. Keverjük jól el és forraljuk föl. Reszeljük bele sajt egyik felét. Állandóan kevergetve főzzük 2-3 percig.
Egy sütőtálat kenjünk ki margarinnal és öntsük bele a megfőtt tésztát. Öntsük rá a sonkás szószt és keverjük el. Szórjuk meg a tetejét a reszelt trappista sajt másik felével.
Tegyük 190 fokos sütőbe és 10-15 perc alatt süssük készre, míg a sajt szépen ráolvad és aranybarna lesz a tetején.