Sült paprikás görög saláta
Sült paprikás görög saláta
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • olíva olaj - 5 evőkanál
  • feta sajt - 10 dekagramm
  • kaliforniai paprika - 4 darab
  • nagyobb paradicsom - 2 darab
  • kígyó uborka - 2 darab

Elkészítés:

  1. A félbevágott paprikákat,csumázzuk ki és tepsire téve süssük 20 percet 180-200 °C fokon..
  2. Amíg sül a paprika, forrázzuk le a paradicsomot, hirtelen hűtsük le és szedjük le a héját. Tisztítsuk meg az uborkát. A paradicsomot és az uborkát vágjuk nagy kockákra, a hagymát szeletekre. .
  3. Ha a paprikák héjja már erősen barnult vegyük ki és nedves konyharuhával terítsük le, ha kicsit kihűlt, húzzuk le a héját és vágjuk nagy kockákra és keverjük át 2 ek olíva olajjal.
  4. Tegyük a többi darabolt zöldséggel együtt egy nagy tálba és keverjük át. Reszeljük rá a feta sajtot és keverjük át.