Tálalhatjuk zöldséghasábokhoz, halrudacskákhoz, vagy rántott csirkemellcsíkokhoz is mártogatósként.
Készíthetjük üveges sültpaprikával is, ebben az esetben nincs szükség citromlére, mert az üveges sült paprika kellően savanykás ízű.
Melegítsük elő a sütőt 220 ºC-ra. Süssük meg benne a paprikát kb. 20-25 perc alatt, míg a héja elkezd feketedni. Még forrón tegyük egy edénybe és fedjük le folpackkal. Hagyjuk így legalább 20 percig.
Húzzuk le a héját és távolítsuk el a csumáját, magjait. Vágjuk kis kockákra.
A petrezselyemzöldet vágjuk finomra, a megpucolt fokhagymagerezdeket reszeljük le. Keverjük a majonézhez a citromlével együtt.
Adjuk hozzá a kockára vágott paprikát is, keverjük át.