Feltöltve:

Sült paprikás, fokhagymás majonéz

timer 50
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

nagyobb kaliforniai piros paprika1 darab
Globus Majonéz200 milliliter
fokhagymagerezd2 darab
citrom1 evőkanál
fél csokor petrezselyemzöld1 darab

Tálalhatjuk zöldséghasábokhoz, halrudacskákhoz, vagy rántott csirkemellcsíkokhoz is mártogatósként.
Készíthetjük üveges sültpaprikával is, ebben az esetben nincs szükség citromlére, mert az üveges sült paprika kellően savanykás ízű.

Elkészítés

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 220 ºC-ra. Süssük meg benne a paprikát kb. 20-25 perc alatt, míg a héja elkezd feketedni. Még forrón tegyük egy edénybe és fedjük le folpackkal. Hagyjuk így legalább 20 percig.

2. lépés

Húzzuk le a héját és távolítsuk el a csumáját, magjait. Vágjuk kis kockákra.

3. lépés

A petrezselyemzöldet vágjuk finomra, a megpucolt fokhagymagerezdeket reszeljük le. Keverjük a majonézhez a citromlével együtt.

4. lépés

Adjuk hozzá a kockára vágott paprikát is, keverjük át.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 520"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 220"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem