Sült paprikás bolognai, húsgombócokkal
Sült paprikás bolognai, húsgombócokkal
  • timer25 perc
  • moodKönnyű
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Bolognai spagetti alap - 1 csomag
  • olaj - 2 evőkanál
  • spagetti - 30 dekagramm
  • darált marhahús - 30 dekagramm
  • piros húsú paprika - 1 darab
  • rukkola saláta - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. Tegyük fel a tészta főzővizét. A darált húshoz adjunk egy csapott teáskanál Delikátot, dolgozzuk jól el, és formáljunk belőle kisebb dió méretű golyókat, kb. 25-30 db-ot. A paprikát vágjuk közepes 2×2 cm-es kockákra
  2. A tésztát tegyük a forrásban lévő vízbe és főzzük annak tasakján olvasott utasítások alapján. Egy tűzforró serpenyőbe öntsünk 2 evőkanál olajat és hirtelen erős lángon süssük meg a paprikakockákat, szűrőkanállal vegyük ki, tegyük félre, és a visszamaradt zsiradékon pirítsuk körbe a húsgombócokat. Öntsük fel 3 dl hideg vízzel, adjuk hozzá a Knorr alapot és alacsony-közepes lángon, félig lefedve, főzzük 8 percig. Adjuk hozzá a sült paprikakockákat. A Knorr alaptól nem csak a szósz állaga lesz bársonyos, de paradicsomos, édes-savanykás ízéhez jól passzol a sült paprika édeskés íze is.
  3. A kifőtt, leszűrt, forró tésztát keverjük át kevés olívaolajjal és a friss, megmosott ruccolával. Ízlés szerint keverjük be a tésztát a szósszal vagy tálaljuk a tetején! Ízlés szerint szórjon rá reszelt sajtot.