Sült padlizsán leves
Sült padlizsán leves
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1.5 liter
  • fokhagyma gerezd - 3 darab
  • natúr joghurt - 200 milliliter
  • paradicsom - 3 darab
  • sárgarépa - 1 darab
  • vöröshagyma - 2 darab
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 3 darab
  • erős paprika - 1 darab
  • paradicsom sűrítmény - 2 evőkanál
  • fehérrépa - 1 darab
  • olíva olaj - 100 milliliter
  • koriander - 1 csokor
  • padlizsán - 2 darab
  • citrom - 1 darab
  • őrölt római kömény - 1 evőkanál
  • apróra vágott kakukkfű - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. Mossuk meg a zöldségeket. Pucoljuk meg a sárgarépát és fehérrépát.Tegyük a zöldségeket a megpucolt fokhagymával és az erős paprikával egy tepsibe. Locsoljuk meg olíva olajjal, majd süssük 190 fokon 40 percig.
  2. Ezután vegyük ki és hagyjuk kihűlni. (A padlizsánt tegyük egy edénybe, és fedjük le az edényt műanyag fóliával, hogy majd könnyebben le tudjuk húzni a padlizsán héját.)Ha kihűltek, akkor húzzuk le a padlizsán héját, a húsát pedig a többi zöldséggel együtt tegyük át egy lábosba. Vágjuk fel a paradicsomot.
  3. Öntsünk rá 1,5 liter vizet és forraljuk fel.
  4. Adjunk hozzá 2 Marhahúsleves-kockát és a paradicsomot. Főzzük 10 percig.
  5. Turmixoljuk össze simává, bársonyossá.
  6. Adjuk hozzá a joghurtot. Keverjük bele a római köményt, az apróra vágott koriandert és kakukkfüvet.