víz | 1.5 liter |
---|---|
fokhagyma gerezd | 3 darab |
natúr joghurt | 200 milliliter |
paradicsom | 3 darab |
sárgarépa | 1 darab |
vöröshagyma | 2 darab |
Knorr Marhahúsleves-kocka | 3 darab |
erős paprika | 1 darab |
paradicsom sűrítmény | 2 evőkanál |
fehérrépa | 1 darab |
olíva olaj | 100 milliliter |
koriander | 1 csokor |
padlizsán | 2 darab |
citrom | 1 darab |
őrölt római kömény | 1 evőkanál |
apróra vágott kakukkfű | 2 evőkanál |
Sült padlizsán leves a Levesek kategóriában
Mossuk meg a zöldségeket. Pucoljuk meg a sárgarépát és fehérrépát.Tegyük a zöldségeket a megpucolt fokhagymával és az erős paprikával egy tepsibe. Locsoljuk meg olíva olajjal, majd süssük 190 fokon 40 percig.
Ezután vegyük ki és hagyjuk kihűlni. (A padlizsánt tegyük egy edénybe, és fedjük le az edényt műanyag fóliával, hogy majd könnyebben le tudjuk húzni a padlizsán héját.)Ha kihűltek, akkor húzzuk le a padlizsán héját, a húsát pedig a többi zöldséggel együtt tegyük át egy lábosba. Vágjuk fel a paradicsomot.