Sült padlizsán lencsével és fetával
Sült padlizsán lencsével és fetával
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Zöldségleveskocka - 2 darab
  • feta sajt - 150 gramm
  • kaliforniai paprika - 1 darab
  • lencse - 200 gramm
  • szárított oregánó - 1 teáskanál
  • közepes padlizsán - 2 darab
  • nagyobb vöröshagyma - 1 darab

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Kockázzuk fel a megmosott padlizsánt és a kaliforniai paprikát. Vágjuk negyedekbe a hagymát. Forgassuk át 2 ek olíva olajban őket és enyhén sózzuk, borsozzuk. . Süssük meg a sütőben 30 perc alatt, időnként forgassuk át.
  2. Ezalatt oldjuk fel a leveskockákat 1 l forró vízben. Adjuk hozzá a jól átmosott lencsét és az oregánót. Főzzük kb. 40 percig, illetve addig, míg a lencse megpuhul.
  3. Vegyük ki a sült zöldségeket a sütőből, majd adjuk a lencséhez. Szórjuk meg a tetejét az összemorzsolt fetával, illetve friss mentalevelekkel.