Sült oldalas savanyú káposztával és birsalmával
  • timer240 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • fekete bors - 10 mag
  • savanyú káposzta - 800 gramm
  • babérlevél - 2 darab
  • köménymag - 1 teáskanál
  • borókabogyó - 10 mag
  • disznózsír - 1 evőkanál
  • oldalas - 800 gramm
  • birsalma - 1 darab
  • KNORR Fűszerkeverék 35g Sült oldalas - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Az oldalast vágjuk föl 2 csontos darabokra. A borsos-mustáros villámpácot keverjük el egy kis olajjal, majd jól dörzsöljük be vele az oldalas darabokat. Tegyük félre kb. 15 percre.
  2. Ha nagyon savanyú a káposztánk, akkor öblítsük át, majd csavarjuk ki. (Használhatunk konzerv káposztát is, ezek ráadásul tartósítószert nem is tartalmaznak ellentétben a zacskós, vödrös termékekkel.)
  3. Egy hőálló tálat, vagy tepsit kenjünk ki disznózsírral. Tegyük bele a káposztát a borókabogyóval, szemes borssal, köménnyel és babérlevéllel együtt. Mossuk meg és vágjuk 8 darabra a birsalmát. Tegyük a káposzta tetejére.
  4. A bepácolt oldalasokat egy forró serpenyőben pirítsuk le. Használjuk a pácoláshoz használt olajat.
  5. Tegyük az oldalasokat a káposzta tetejére. A serpenyőből egy kevéske vízzel forraljuk ki a pörzsanyagokat és locsoljuk azt is a káposztára. Fedjük le a tálat alufóliával és tegyük 170 fokra előmelegített sütőbe kb. 2 és fél órára. Ezalatt szép lassan puha, omlóssá sül az oldalas úgy, hogy le fog válni a csontról, de szép szaftos marad. Tálaljuk az oldalast a káposztával, a birsalmával és friss, puha fehér kenyérrel.