vöröshagyma | 10 dekagramm |
---|---|
burgonya | 1 kilogramm |
olíva olaj | 4 evőkanál |
Knorr Házias Marhahús Levesalap | 1 darab |
sertés oldalas | 1 kilogramm |
Knorr Mézes-mustáros szósz | 1 darab |
Sült oldalas mézes mustáros szósszal, pírtott hagymás burgonyával a Főételek kategóriában
A csíkokra vágott csontos oldalast előfőzzük, KNORR Marhahúsleves kockával ízesített kevés vízben.
Ha már félig megpuhult, kevés olajjal meglocsolva sütőben készre sütjük 170-180 °C fokon.
Amíg az oldalas fő a burgonyákat megtisztítjuk, a hagymákat megpucoljuk.
A burgonyát az oldalas főzéséből visszamaradt vízben megfőzzük.
A finomra vágott hagymát kevés olajon lepirítjuk, rátesszük a megfőtt burgonyát és burgonyatörővel összeforgatjuk a hagymával. Ha szükséges KNORR Delikáttal ízesítjük.
A kész oldalast ezzel a burgonyával, és a KNORR mézes mustáros szósszal tálaljuk.