Sült oldalas hagymás burgonyával
  • timer90 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • sertés oldalas - 1 kilogramm
  • vöröshagyma (közepes) - 3 darab
  • fokhagymagerezd - 6 darab
  • sertészsír - 3 evőkanál
  • Delikát ételízesítő - 3 teáskanál
  • majoránna - 1 teáskanál
  • őrölt kömény - 1 teáskanál
  • őrölt bors - 1 csapott mokkáskanál
  • fűszerpaprika - 1 csapott mokkáskanál
  • krumpli - 1.2 kilogramm

Elkészítés:

  1. A Delikátot összekeverjük a fűszerekkel, hozzáreszeljük a fokhagymát, 2 ek olajjal kikeverjük.
  2. Az oldalast feldaraboljuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel.
  3. Egy tepsit vastagabban kikenünk sertészsírral (2 ek), bele tesszük a fűszeres oldalas darabokat.
  4. 1 fej vöröshagymát szeletekre vágunk, az oldalasra szórjuk, majd kevés (1/2 deci) vizet aláöntünk, alufóliával lefedve 170°C-os sütőben 60 percig sütjük. Ezalatt a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben 15 perc alatt puhára főzzük. Közben a maradék két fej hagymát 1 ek sertés zsíron aranybarnára pirítjuk. A megfőtt burgonyát darabosra törjük, a hagymás zsiradékon kicsit átpirítjuk.
  5. A húsról levesszük a fóliát és további 10-12 perc alatt, időnként megforgatva, szép pirosra sütjük (használhatjuk a sütő grill fokozatát). A hagymás szafttal és a krumplival tálaljuk.