Sült oldalas hagymás burgonyával a Főételek kategóriában
Az oldalast feldaraboljuk és minimum egy éjszakára bepácoljuk a fűszerekkel és a hagymákkal (ezek nagyobb darabokra vágva), valamint egy kevés olajjal.
Egy tepsit vastagabban kikenünk margarinnal, belepakoljuk az oldalasokat, a hagymákkal és az edény alján maradt fűszeres olajjal együtt. Öntünk alá egy kevéske vizet és alufóliával lefedve betesszük sülni.
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben feltesszük főni. Ha megfőtt, akkor összetörjük, majd elkeverjük a tejjel, tejföllel és a tejjel.
A húst egy villa segítségével ellenőrizzük. Ha megpuhult, akkor levesszük a fóliát és pár perc alatt szép pirosra sütjük. Kiszedjük a zsírból, majd a hagymás zsír egy részét hozzákeverjük a krumplihoz. Még melegen tálaljuk.