Sült oldalas cukkinivel és padlizsánnal
Sült oldalas cukkinivel és padlizsánnal
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 6 evőkanál
  • csirkemell filé - 1 kilogramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • cukkini - 1 darab
  • padlizsán - 1 darab
  • pirospaprika - 4 teáskanál
  • oldalas - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. Az 1 kiló oldalast, a fél csirkemellfilét, a nagyobb darab cukkinit, a kisebb, de fényes padlizsánt megmossuk. A cukkinit és a padlizsánt sávosan hámozzuk, azaz egy csík héjat hagyunk rajta, egyet nem. Így marad egy kis héj, ami a zöldséget szaftosabbá teszi a sütéskor. A hagymát megpucoljuk és felkarikázzuk.
  2. A tepsibe 3 evőkanál olvasztott margarin öntünk. A húsokat megsózzuk, bekenjük paprikarémmel, megborsozzuk, rászórjuk az oregánót, és beterítjük a vékony karikákra vágott hagymával. Ugyanígy teszünk a zöldségekkel is, csak a paprikakrémet hagyjuk el a fűszerezésből. Ráöntjük a maradék margarint, mellé két-három pohár vizet öntünk és betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe.
  3. Ha már legalább 1,5 órát sült a közben 220 fokra felcsavart hőfokú sütőben, akkor kivesszük a tepsit, óvatosan levesszük a fóliát és ellenőrizzük, hogy megpuhult-e a hús. Ha igen, fólia nélkül ropogósra sütjük a húsokat, ha nem, akkor még kicsit puhítjuk, majd utána sütjük ropogósra.