Sült nyúl
Sült nyúl
  • timer110 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • majoránna - 2 teáskanál
  • citromlé - 0.3 dl
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • olaj - 0.5 dl
  • fokhagymagerezd - 3 darab
  • liszt - 2 evőkanál
  • nyúl - 1 darab
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. A nyulat tisztítsuk meg, ha szükséges. Dörzsöljük be a Sült csirke fűszerkeverékkel és hagyjuk pihenni 1 órán keresztül.
  2. Az olívaolajat alaposan dolgozzuk össze a citromlével. Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, majoránnát, borsot és a préselt fokhagymát.
  3. A nyulat vágjuk nagy darabokra,kenjük be mindenhol margarinnal, majd helyezzük hőálló edénybe és 230 fokos sütőben süssük addig, amíg meg nem pirul.
  4. Vegyük lejjebb a hőmérsékletet 180 fokra és öntsük le a nyulat a citromos olajjal. Takarjuk le alufóliával és süssük kb. 60 percig, folyamatosan locsolva a húst az olajjal.
  5. Ha a hús megpuhul, szedjük ki és tegyük félre. A szószból pár kanállal vegyünk ki, keverjük hozzá a lisztet, majd öntsük vissza a maradék szószba és forraljuk fel. A húst a szósszal leöntve tálaljuk. Adjunk mellé lencsét, vagy burgonyapürét.