Sült libamell aszalt sárgabarack szósszal és mandulás brokkolival a Főételek kategóriában
A libamellek bőrös oldalán vagdossuk be a bőrt és dörzsöljük be jól durva tengeri sóval. A másik oldalát kenjük be egy kis olajjal és a Knorr Fokhagymás fűszerkeverékkel. Hagyjuk kb. fél órát szobahőmérsékleten pácolódni.
Ezalatt pirítsuk meg egy száraz serpenyőben a mandulát, majd tegyük félre és hagyjuk hűlni.
Tegyünk fel sós vizet forrni a brokkolinak.
Amikor letelt a rövid pácolási idő, akkor egy száraz serpenyőben kezdjük el sütni a libamelleket, először a bőrös oldalukon. (Nem kell alá zsiradék, mert pillanatok alatt ki fog sülni a hájból több is, mint amire szükségünk van. Ezért időnként öntögessük le a fölösleges zsiradékot.) Amikor már szép piros a bőr, akkor süssük 1-2 percig a másik oldalát is a libamellnek.
Ezután tegyük őket egy hőálló edényben kb. 200 fokra előmelegített sütőbe 6-8 percre mérettől függően. ( Ha tovább sütjük, könnyen kiszárad, így szép rózsaszín és szaftos marad.) Majd vegyük ki és helyezzük őket egy hideg tányérra és hagyjuk pihenni őket 6-8 percig. (Legjobb, ha egy kis rácsra tesszük a melleket, az alá pedig egy tányért, ami felfogja a lecsöpögő szaftot, így nem fog tocsogni a szaftjában a pihenő hús.)
Míg sül a libamell, főzzük meg a brokkolit bő, forró, sós vízben és készítsük el a sárgabarack szószt is.
A sárgabarackokat vágjuk félbe. Egy lábasban forraljuk fel a bort a mézzel, a rozmaring ággal és a fokhagymás villámpáccal együtt. Tegyük bele a barackokat és lassú, közepes lángon főzzük 5-6 percig. A végén tegyünk bele egy kanál vajat, hogy még bársonyosabb legyen a mártásunk.
Sőt, ha igazán zamatosra szeretnénk, a libamellből a pihentetés során kicsöpögő szaftot is keverjük a szószba.
Tálalás előtt szeleteljük fel a libamellet és tálaljuk a mártással és a pirított mandulával megszórt brokkolival.