Sült libacomb tzatzikivel és sült krumplival recept.
A joghurtot egy tálba tesszük. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd a joghurtba keverjük. Hozzáadjuk az őrölt borsot, a sót, valamint kb. egy teáskanálnyi citromlevet és kb. egy evőkanálnyi olívaolajat. Az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk. 10-15 perc múlva kinyomkodjuk a levét, majd a joghurtos alapba keverjük. Felhasználásig a hűtőben tartjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A libacombokat megtisztítjuk, mindkét oldalukon Delikáttal ízesítjük, majd egy fedeles tepsibe tesszük (ha nincs, az alufóliás lefedés is megfelel), aláöntünk kb. fél dl vizet. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 2 órát sütjük. Ekkor levesszük a fedőt és még 30 percig sütjük.
Közben a burgonyát hasábra vágjuk, majd lisztbe forgatjuk (ettől lesz igazán ropogós). Fritőzben a legmagasabb hőfokon 10-15 percig sütjük.