Feltöltve:

Sült libacomb tzatzikivel és sült krumplival

timer 170
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

citromlé1 teáskanál
olívaolaj1 evőkanál
fokhagymagerezd1 darab
burgonya80 dekagramm
libacomb4 darab
búzaliszt2 evőkanál
joghurt400 gramm
kígyóuborka25 dekagramm
őrölt bors1 csipetnyi

Sült libacomb tzatzikivel és sült krumplival recept.

Elkészítés

1. lépés

A joghurtot egy tálba tesszük. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd a joghurtba keverjük. Hozzáadjuk az őrölt borsot, a sót, valamint kb. egy teáskanálnyi citromlevet és kb. egy evőkanálnyi olívaolajat. Az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk. 10-15 perc múlva kinyomkodjuk a levét, majd a joghurtos alapba keverjük. Felhasználásig a hűtőben tartjuk, hogy az ízek összeérjenek.

2. lépés

A libacombokat megtisztítjuk, mindkét oldalukon Delikáttal ízesítjük, majd egy fedeles tepsibe tesszük (ha nincs, az alufóliás lefedés is megfelel), aláöntünk kb. fél dl vizet. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 2 órát sütjük. Ekkor levesszük a fedőt és még 30 percig sütjük.

3. lépés

Közben a burgonyát hasábra vágjuk, majd lisztbe forgatjuk (ettől lesz igazán ropogós). Fritőzben a legmagasabb hőfokon 10-15 percig sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem