Rama Vajas Íz | 1 teáskanál |
---|---|
víz | 2 liter |
sárgarépa | 1 darab |
Knorr Szárnyas Fűszervarázs | 1 csomag |
vöröshagyma | 1 darab |
petrezselyemzöld | 1 csokor |
liszt | 1 evőkanál |
szárított gomba | 20 gramm |
fehérrépa | 1 darab |
Knorr Zöldségleveskocka | 2 darab |
kapor | 1 csokor |
póréhagyma | 1 darab |
tojásfehérje | 1 darab |
kukoricadara | 200 gramm |
liba | 1 darab |
Sült liba kukoricadarával és gombával töltve a Főételek kategóriában
Mossuk meg a libát és dörzsöljük be a Knorr szárnyas fűszerkeverékkel kívülről és belülről is. A fűszernövényeket aprítsuk fel.
Tisztítsuk meg a zöldségeket. A zöldségekből, a gombából és a Knorr leveskockákból főzzünk alaplevet. Ha megfőtt, szűrjük le és vegyük ki belőle a gombákat, majd aprítsuk fel. Az alaplét tegyük félre.
Öntsünk egy sütőtálba 500 ml alaplevet, adjunk hozzá egy kiskanál margarint, egy-egy kiskanál aprított kaprot és petrezselyemzöldet.
A kukoricadarát keverjük el a tojásfehérjével és a főtt gombával. Főzzük meg 1 liter alaplében állandó keverés mellett, kb. 30 perc alatt. Ez lesz a töltelék.
A töltelékkel töltsük meg a libát, varrjuk össze és helyezzük a sütőtálba. Öntsük le a kapros, petrezselymes alaplével.
A liba sütése: Melegítsük elő a sütőt. Kezdjük először magas, 220-240 fokon sütni a libát kb. 10 percig. Majd vegyük le a hőmérsékletet 180-190 fokra és süssük készre úgy, hogy közben locsolgassuk a mártással. A liba kilogrammjaként számoljunk kb. 30-32 percet a sütésre.
A sütés után vegyük ki a libát és pihentessük 20-25 percet, hogy finom, puha legyen. A megmaradt mártáshoz adjunk lisztet és egészítsük ki még szükséges mennyiségű alaplével. Forraljuk 10 percig és tálaljuk a sült libához.
Tálaljuk libazsírban sült burgonyával, vagy hagymás tört burgonyával és sült almával.