Sült lazacfilé citromos sajtmártással
Sült lazacfilé citromos sajtmártással
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • citromlé - 2 evőkanál
  • tej - 3 dl
  • olíva olaj - 3 evőkanál
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
  • metélőhagyma - 1 csokor
  • lazacfilé - 80 dekagramm
  • őrölt koriander - 1 teáskanál
  • őrölt római kömény - 1 teáskanál
  • Knorr Sajtszószos csirkés penne alap - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Keverjük el 3-4 evőkanál olíva olajban a fűszereket és a leveskockát. Dörzsöljük be vele jól a lazacot.
  2. Süssük kb. 20 percig a sütőben. Vigyázzunk, ne süssük túl.
  3. Ezalatt készítsük el a sajtszószt. Keverjük el 3 dl tejben a tasak tartalmát és állandóan kevergetve főzzük kb. 3 percig. A végén tegyünk bele frissen vágott petrezselyem zöldet és snidlinget. Pár csepp citromlét is tehetünk hozzá. Tálaljuk a lazachoz. Kínáljunk mellé tepsiben sült burgonyát és párolt zöldborsót.