Sült krumpli
Sült krumpli
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • burgonya - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. Pucoljuk meg a burgonyákat, mossuk meg , majd vágjuk hasábokra. Ügyeljünk rá, hogy amíg nem használjuk vízben álljon, mert ha sokáig éri a levegő csúnyán megbarnul. Mielőtt a forró olajba tesszük cseegtessük le ról a felesleges vizet (ha nagyon vizesen tesszük az olajba, akkor nagyon fröcsögni fog az olaj).
  2. Egy edényben hevítsük fel az olajat, és ha forró, tegyük bele a burgonyahasábokat.Az olaj akkor elég meleg, ha a próbaként beletett hasáb egyből sercegni kezd. Néha keverjük meg a burgonyhasábokat, hogy minden fele egyenletesen süljön. Ha kezd aranybarna színe lenni, akkor van kész.
  3. Szedjük ki az olajból, és a tálba, amelybe merjük előtte tegyünk papírtörlőt, hogy a felesleges olajat feligya, majd sózzuk meg.