Sült karaj vörösboros mártással
Sült karaj vörösboros mártással
  • timer70 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • friss rozmaring - 1 evőkanál
  • Knorr Erőleveskocka - 1 darab
  • növényi olaj - 2 evőkanál
  • szárított kakukkfű - 1 evőkanál
  • karaj - 1 kilogramm
  • száraz vörös bor - 200 milliliter

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra. Vágjuk finomra a rozmaring leveleket. Keverjük össze a szétmorzsolt erőleves kockát 2 ek olíva olajjal és a zöldfűszerekkel. Jól dörzsöljük be vele a húst. Hagyjuk pácolódni pár órát a hűtőben. De sütés előtt egy órával vegyük ki, hogy legyen ideje temperálódni.
  2. Tegyük egy sütőtálba, öntsünk alá egy dl vizet, fedjük le alufóliával és süssük kb. 45 percig. Vegyük ki a sütőből és öntsük le róla az összes szaftot.
  3. Fedjük le a húst és hagyjuk 10 percig pihenni, mielőtt szeletelnénk. Hozzuk forrásba az előzőleg leöntött szaftot. Öntsük hozzá a bort. Hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon. Forraljuk 5 percig. Tálaljuk a felszeletelt húst a szafttal és sütőben sült krumplival.