Feltöltve:

Sült karaj vörösboros mártással

timer 70
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

friss rozmaring1 evőkanál
Knorr Erőleveskocka1 darab
növényi olaj2 evőkanál
szárított kakukkfű1 evőkanál
karaj1 kilogramm
száraz vörös bor200 milliliter

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra. Vágjuk finomra a rozmaring leveleket. Keverjük össze a szétmorzsolt erőleves kockát 2 ek olíva olajjal és a zöldfűszerekkel. Jól dörzsöljük be vele a húst. Hagyjuk pácolódni pár órát a hűtőben. De sütés előtt egy órával vegyük ki, hogy legyen ideje temperálódni.

  2. 2. lépés

    Tegyük egy sütőtálba, öntsünk alá egy dl vizet, fedjük le alufóliával és süssük kb. 45 percig. Vegyük ki a sütőből és öntsük le róla az összes szaftot.

  3. 3. lépés

    Fedjük le a húst és hagyjuk 10 percig pihenni, mielőtt szeletelnénk. Hozzuk forrásba az előzőleg leöntött szaftot. Öntsük hozzá a bort. Hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon. Forraljuk 5 percig. Tálaljuk a felszeletelt húst a szafttal és sütőben sült krumplival.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Házi kötözött sült sonka

timer 160"
mood Könnyű
thumb_up 0

Zöldborsos sertéssült

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Holstein szelet

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1

Szaftos karaj egyben sütve

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0

Sertéssült

timer 120"
mood Könnyű
thumb_up 0

Sült hús (sertéssült)

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 1

Cigánypecsenye

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0

Sertéskaraj aszalt szilvával

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Malackaraj sült almával

timer 55"
mood Könnyű
thumb_up 1

Rácos tarja

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 1

Malacsült

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Töltött sertésszűz

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0