Feltöltve:

Sült karaj vörösboros mártással

timer 70
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

friss rozmaring1 evőkanál
Knorr Erőleveskocka1 darab
növényi olaj2 evőkanál
szárított kakukkfű1 evőkanál
karaj1 kilogramm
száraz vörös bor200 milliliter

Elkészítés

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra. Vágjuk finomra a rozmaring leveleket. Keverjük össze a szétmorzsolt erőleves kockát 2 ek olíva olajjal és a zöldfűszerekkel. Jól dörzsöljük be vele a húst. Hagyjuk pácolódni pár órát a hűtőben. De sütés előtt egy órával vegyük ki, hogy legyen ideje temperálódni.

2. lépés

Tegyük egy sütőtálba, öntsünk alá egy dl vizet, fedjük le alufóliával és süssük kb. 45 percig. Vegyük ki a sütőből és öntsük le róla az összes szaftot.

3. lépés

Fedjük le a húst és hagyjuk 10 percig pihenni, mielőtt szeletelnénk. Hozzuk forrásba az előzőleg leöntött szaftot. Öntsük hozzá a bort. Hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon. Forraljuk 5 percig. Tálaljuk a felszeletelt húst a szafttal és sütőben sült krumplival.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 160"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 55"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem