Feltöltve:

Sült karaj tésztával, és pikáns tejfölös mustármártással

timer 30
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

Knorr Házias Tyúkhús Levesalap1 darab
tejföl1 dl
sárgarépa8 dekagramm
olaj4 evőkanál
liszt2 evőkanál
fehérrépa8 dekagramm
zeller8 dekagramm
fehérbor dl
sertés karaj60 dekagramm
barna cukor2 evőkanál
Globus Mustár4 evőkanál
orsó tészta30 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A Húst szeleteljük fel.. A húst nem szükséges külön besózni, enélkül egyből elkezdnek pirulni a forró olajban, nem eresztenek levet és ropogósabb lesz a külsejük, a belsejük pedig szaftosabb marad.
Magas peremű lábasba kevés étolajat öntünk (azért, hogy ne tapadjon le a hús), felforrósítjuk, majd belerakjuk a hússzeleteket, ne sózzuk meg, de őrölt fekete borsot szórhatunk rá, mert az pikánsabbá fogja tenni a hússzeleteket. Pirítsuk meg a hús mindkét oldalát, a végső párolás az elkészült szaftban fog történni.

2. lépés

Előkészítjük a zöldségeket, vékonyan felszeleteljük azokat. A lábasból kiszedjük a hússzeleteket, majd a visszamaradt pecsenyeléhez adjunk egy kevés barnacukrot, pár másodperc alatt elkaramelizáljuk, erre nyomjuk rá a mustárt, a barnacukorral együtt pirítsuk le, adjuk hozzá a babérlevelet. Amennyiben még intenzívebb ízeket szeretnénk, hozzáadás előtt pirítsuk le a babérlevelet. Miután elpirult a mustár a barnacukorral, jöhetnek a vékony csíkokra vágott zöldségek: a fehérrépa, a sárgarépa és a zeller. Az egészet alaposan elkeverjük, majd nagyon kevés sót adunk hozzá, ez azért kell rá, hogy levet eresszen a zöldségünk. Hozzáadjuk a fehérbort, ezt követően forraljuk fel, majd adjuk hozzá a vizet. A víz ¾-ét adjuk csak hozzá, mert egy keveset félrerakunk a habarás készítéséhez.

3. lépés

Elkészítés
A Knorr Tyúk Házias Levesalapot hozzáadjuk a léhez, a meleg hatására nagyon gyorsan fel fog oldódni. A habaráshoz egy kisebb edénybe a liszthez hozzáadjuk a hideg tejfölt és az egészet elkeverjük, hozzáadunk egy kevés forró levet (nem baj, ha egy kevés zöldség vagy babérlevél kerül bele), a lényeg, hogy forró legyen. A habarást hozzáadjuk a mártásunkhoz. Alaposan elkavarjuk, majd hozzáadjuk a maradék vizet is. Apróra vágott petrezselyem helyett inkább zellerzöldet használjunk, ezt is adjuk hozzá, valamint csepegtessünk bele ½ citrom levét. Helyezzük a megpirított húsokat a mártásba, és öntsük még bele a húsok alatt visszamaradt lét is. Forraljuk fel. Miután a mártásunk kiforrt, megkóstoljuk és ha szükséges, akkor utóízesítjük.

4. lépés

Tálalás
Friss kifőtt tésztával, vagy zsemlegombóccal tálaljuk a húsokat és a mártásunkat – citromkarikákkal díszíthetjük az ételünket.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem