Sült kacsamell párolt lilakáposztával
Sült kacsamell párolt lilakáposztával
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • kacsamell (4db) - 30 dekagramm
  • kakukkfű ág - 6 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • Rama Vajas Íz - 3 dekagramm

a káposztához

  • lilakáposzta - 1 darab
  • olaj - 3 evőkanál
  • cukor - 2 evőkanál
  • közepes fej vöröshagyma - 1 darab
  • fehérbor ecet - 2 evőkanál
  • szegfűbors - 3 darab
  • őrölt kömény - 1 teáskanál
  • aszalt meggy - 2 evőkanál
  • Delikát ételízesítő - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A kacsamelleket alaposan tisztítsuk meg, távolítsuk el az esetlegesen megmaradt tollmaradványokat. Irdaljuk be a bőrős felét, és dörzsöljük be a Knorr Fokhagymás fűszerkeverékkel. Tegyük egy műanyag tálba, tegyük mellé a kakukkfű ágacskákat, locsoljuk meg az olajjal és lezárva tegyük a hűtőbe egy éjszakára.
  2. A vöröshagymát vágjuk vékony szeletekre, az olajban karamellizáljuk a cukrot folyékony barnulásig.
  3. Adjuk hozzá a szeletelt hagymát, pirítsuk át röviden (1 perc), majd adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott káposztát. Ízesítsük 1 evőkanál Delikáttal, fűszerezzük őröl köménnyel, egész szegfűborssal. Közepes, alacsony lángon, saját levében pároljuk 20 percig. Adjuk hozzá az aszalt meggyet, és az ecetet, keverjük át, húzzuk le a tűzről. Fedő alatt tartsuk melegen. Tálalás előtt a szegfűborsot vegyük ki belőle.
  4. Forrósítsunk fel egy serpenyőt, a pácolt kacsamelleket tegyük bőrős felükkel lefelé a serpenyőbe. Süssük közepesen magas lángon 2 percig, majd fordítsuk meg. Süssük további 2 percig, majd újra fordítsuk vissza, bőrős felükkel lefelé és süssük további 2 percig. Tegyük át egy hőálló tálba vagy mélyebb tepsibe, bőrős felükkel felfelé.
  5. Tegyük mellé a pácléből a kakukkfüvet, a margarint vágjuk vékony szeletekre és borítsuk be a melleket.
  6. Tegyük 200 °C-ra előmelegített sütőbe 8-10 percre. Tálalás, szeletelés előtt pihentessük legalább 5-6 percig.