Sült hússal töltött fánk a Előételek kategóriában
Először a fánk tésztát készítjük el. Langyos tejben egy kevés cukrot feloldunk és belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni. A tészta többi hozzávalóját egy tálba mérjük, majd az élesztős tejjel könnyű, lágy tésztát dagasztunk.
Míg a tészta kel, addig elkészítjük a tölteléket! A pulykamellet felcsíkozzuk és összekeverjük a fűszerkeverékkel. Kevés olajat is öntünk rá, így gyorsabban pácolódik.
A húst kevés olajon fehéredésig pirítjuk majd hozzáadjuk a hagymát is. Felöntjük 1 dl vízzel és lefedve kis lángon 20 perc alatt készre pároljuk. Miután megpuhult a hús fedő nélkül forraljuk el a maradék vizet a ragunk alól, hiszen arra nem lesz szükség.
A gombócokat egyenként kinyújtva, megtöltjük. Nagyságtól függően kb. 20 cm átmérőjűre nyújtjuk és a közepére halmozzuk a ragut.