Feltöltve:

Sült hús (sertéssült)

timer 90
mood Könnyű
person 5 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

sertéscomb1 kilogramm
vöröshagyma (nagy fej)1 darab
fokhagymagerezd2 darab
tv paprika1 darab
közepes paradicsom1 darab
olaj4 evőkanál
őrölt kömény1 teáskanál
Delikát ételízesítő2 evőkanál
őrölt bors1 teáskanál

Elkészítés

1. lépés

Keverjük össze a Delikátot, a borssal, köménymaggal. Tegyük az egész sertéscomb darabot egy hőálló tálba. Ízesítsük húst a Delikátos keverékkel. Hagyjuk állni, amíg felaprítjuk a zöldségeket.

2. lépés

Rakjuk a hús köré a durvára vágott zöldségeket. Az olajat forrósítsuk fel, majd öntsük a húsra. Öntsünk hozzá szűk 1 dl vizet, fedjük be az edény fedelével vagy alufóliával, úgy hogy a fólia ne érjen a húshoz. Előmelegített sütőben időről-időre meglocsolgatva süssük 170-180 °C-on 90 percig. Majd továbbra is locsolgatva süssük fólia nélkül 10-15 percig.

3. lépés

Ha a hús elkészült, vegyük ki a tálból, a fennmaradó szaftot pedig szűrjük át egy finom szitán, merőkanállal át is passzírozhatjuk. Tálaljuk rizzsel, petrezselymes burgonyával.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem