Feltöltve:

Sült hús (sertéssült)

timer 90
mood Könnyű
person 5 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

sertéscomb1 kilogramm
vöröshagyma (nagy fej)1 darab
fokhagymagerezd2 darab
tv paprika1 darab
közepes paradicsom1 darab
olaj4 evőkanál
őrölt kömény1 teáskanál
Delikát ételízesítő2 evőkanál
őrölt bors1 teáskanál

Sült hús (sertéssült) a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Keverjük össze a Delikátot, a borssal, köménymaggal. Tegyük az egész sertéscomb darabot egy hőálló tálba. Ízesítsük húst a Delikátos keverékkel. Hagyjuk állni, amíg felaprítjuk a zöldségeket.

2. lépés

Rakjuk a hús köré a durvára vágott zöldségeket. Az olajat forrósítsuk fel, majd öntsük a húsra. Öntsünk hozzá szűk 1 dl vizet, fedjük be az edény fedelével vagy alufóliával, úgy hogy a fólia ne érjen a húshoz. Előmelegített sütőben időről-időre meglocsolgatva süssük 170-180 °C-on 90 percig. Majd továbbra is locsolgatva süssük fólia nélkül 10-15 percig.

3. lépés

Ha a hús elkészült, vegyük ki a tálból, a fennmaradó szaftot pedig szűrjük át egy finom szitán, merőkanállal át is passzírozhatjuk. Tálaljuk rizzsel, petrezselymes burgonyával.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem