Feltöltve:

Sült hús (sertéssült)

timer 90
mood Könnyű
person 5 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

sertéscomb1 kilogramm
vöröshagyma (nagy fej)1 darab
fokhagymagerezd2 darab
tv paprika1 darab
közepes paradicsom1 darab
olaj4 evőkanál
őrölt kömény1 teáskanál
Delikát ételízesítő2 evőkanál
őrölt bors1 teáskanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Keverjük össze a Delikátot, a borssal, köménymaggal. Tegyük az egész sertéscomb darabot egy hőálló tálba. Ízesítsük húst a Delikátos keverékkel. Hagyjuk állni, amíg felaprítjuk a zöldségeket.

  2. 2. lépés

    Rakjuk a hús köré a durvára vágott zöldségeket. Az olajat forrósítsuk fel, majd öntsük a húsra. Öntsünk hozzá szűk 1 dl vizet, fedjük be az edény fedelével vagy alufóliával, úgy hogy a fólia ne érjen a húshoz. Előmelegített sütőben időről-időre meglocsolgatva süssük 170-180 °C-on 90 percig. Majd továbbra is locsolgatva süssük fólia nélkül 10-15 percig.

  3. 3. lépés

    Ha a hús elkészült, vegyük ki a tálból, a fennmaradó szaftot pedig szűrjük át egy finom szitán, merőkanállal át is passzírozhatjuk. Tálaljuk rizzsel, petrezselymes burgonyával.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Házi kötözött sült sonka

timer 160"
mood Könnyű
thumb_up 0

Zöldborsos sertéssült

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Holstein szelet

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1

Sült karaj vörösboros mártással

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 1

Szaftos karaj egyben sütve

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0

Sertéssült

timer 120"
mood Könnyű
thumb_up 0

Cigánypecsenye

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0

Sertéskaraj aszalt szilvával

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Malackaraj sült almával

timer 55"
mood Könnyű
thumb_up 1

Rácos tarja

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 1

Malacsült

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Töltött sertésszűz

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0