Sült fokhagyma krémleves a Levesek kategóriában
Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Vágjuk le a fokhagyma gyökeres végét. Majd tekerjük be külön-külön őket alufóliába egy kis margarinnal. Süssük 15-20 percig. Hűtsük le, majd nyomjuk ki a fokhagyma belsejét a héjából.
Vágjuk apróra a hagymát és kisebb kockákra a krumplit- Pirítsuk meg a hagymát 1 ek margarinban. Adjuk hozzá a fokhagyma belsejét, a zöldfűszereket és a chilit. Főzzük 3 percig. Ekkor adjuk hozzá a krumplit is.
Öntsük föl 1 l vízzel és adjuk hozzá a Knorr-kockákat. Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a hőt és kis lángon főzzük 10 percig. Pürésítsük, és tálaljuk pirítóssal.