Sült csirkemell őszibarackos salátával
Sült csirkemell őszibarackos salátával
  • timer25 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell filé - 60 dekagramm
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 2 darab
  • olaj - 3 evőkanál
  • joghurt - 1 darab
  • lilahagyma - 1 darab
  • jégsaláta - 1 darab
  • őszibarack - 2 darab
  • pirított dióbél - 4 evőkanál

Elkészítés:

  1. A lilahagymát vágjuk vékony szeletekre, picit sózzuk, tegyük félre. A dióbelet vágjuk durvára, zsiradék nélkül „szárazon” pirítsuk meg. A hagymát és a pirított diót keverjük el a joghurttal, tálalásig tegyük a hűtőbe.
  2. A kockákat 1 evőkanál olajban dolgozzuk el krémes pasztává egy evőkanál segítségével. Lazítsuk vissza a pasztát 2 evőkanál olaj hozzáadásával, majd kenjük be a csirkemell szeleteket a fűszeres olajjal, amitől a hús igazán gazdag ízű lesz.
  3. Süssük ki serpenyőben, további olaj hozzáadása nélkül oldalanként összesen kb. 3-3 percig, közben időnként megfordítva.
  4. Pihentessük a kisült hússzeleteket 2-3 percig. Eközben a jégsalátát vágjuk vékony csíkokra. Hámozzuk meg az őszibarackot, vágjuk vékony szeletekre. Óvatosan forgassuk össze a salátával. Tálaljuk a hideg dresszinggel meglocsolva a csirke köreteként.