A lilahagymát vágjuk vékony szeletekre, picit sózzuk, tegyük félre. A dióbelet vágjuk durvára, zsiradék nélkül „szárazon” pirítsuk meg. A hagymát és a pirított diót keverjük el a joghurttal, tálalásig tegyük a hűtőbe.
A kockákat 1 evőkanál olajban dolgozzuk el krémes pasztává egy evőkanál segítségével. Lazítsuk vissza a pasztát 2 evőkanál olaj hozzáadásával, majd kenjük be a csirkemell szeleteket a fűszeres olajjal, amitől a hús igazán gazdag ízű lesz.
Süssük ki serpenyőben, további olaj hozzáadása nélkül oldalanként összesen kb. 3-3 percig, közben időnként megfordítva.
Pihentessük a kisült hússzeleteket 2-3 percig. Eközben a jégsalátát vágjuk vékony csíkokra. Hámozzuk meg az őszibarackot, vágjuk vékony szeletekre. Óvatosan forgassuk össze a salátával. Tálaljuk a hideg dresszinggel meglocsolva a csirke köreteként.