petrezselyem zöld | 2 csokor |
---|---|
csirkemell filé | 4 darab |
Knorr Tyúkhúsleveskocka | 4 darab |
olaj | 4 evőkanál |
hagyma | 1 darab |
cukkini | 1 darab |
zöldborsó | 150 gramm |
margarin | 1 evőkanál |
rizottó rizs | 200 gramm |
parmezán sajt | 2 evőkanál |
citrom héja | 1 darab |
mascarpone | 2 evőkanál |
patisszon | 1 darab |
főtt kukorica | 1 darab |
Sült csirkemell nyári zöldséges rizottóval a Főételek kategóriában
2 db tyúkhúsleves kockát morzsoljunk el 2 evőkanál olajban és jól kenjük be vele a csirkemell filéket.
Az apróra vágott hagymát fonnyasszuk meg 1 evőkanál margarinon. Majd adjuk hozzá a rizst.
Pirítsuk a rizst, míg kap egy fehérebb színt. Keverjük folyamatosan, ne barnítsuk meg. (Legjobb, ha egy széles aljú, nehezebb lábost használunk.)
Adjuk a rizshez a megpucolt és kockákra vágott patisszont. Közben kb. 8 dl forró vízben olvasszunk föl 2 db Knorr Tyúkhúsleves kockát. Adjunk egy merőkanállal a forró rizshez. Hagyjuk, hogy szívja föl a rizs a húslevest.
Folyamatosan adjunk mindig egy kanállal a rizshez, mindig azután, hogy a rizs fölszívta az előző kanálnyit. Akkor jó a rizs, ha kívül már krémes, de belül van még egy kis roppanóssága. Legyen jó szaftos.
Az utolsó kanál húsleves előtt adjuk hozzá a kiolvasztott zöldborsót és a csőről levágott kukorica szemeket. (Ha nincs otthon megfőtt kukoricánk, akkor természetesen használhatunk konzerv kukoricát is.)
Ha kész, akkor keverjük el benne a reszelt parmezánt, egy csokor apróra vágott petrezselyem zöldet és a mascarponét.
Rizottó főzés közben megsüthetjük a csirkemellet is egy kevés olajon.. Ha bőröset használunk, kezdjük a sütést a bőrös felén. Ha kész, hagyjuk pihenni 4-5 percet.
Tálaláshoz készítsünk 1 csokor apróra vágott petrezselyemzöldből, reszelt fokhagymából és reszelt citromhéjból ún. gremolátát. A csirkemellet tegyük a rizottóra és ezt szórjuk meg a friss gremolátával.