Sült csirkemáj zöldséges kacsazsírban
Sült csirkemáj zöldséges kacsazsírban
  • timer55 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • sárgarépa - 1 darab
  • vöröshagyma - 2 darab
  • majoránna - 1 teáskanál
  • fokhagymagerezd - 3 darab
  • paprika - 1 darab
  • tárkony - 1 teáskanál
  • kacsazsír - 250 gramm
  • csirkemáj - 500 gramm

Elkészítés:

  1. A májat megtisztítjuk, megmossuk, kockára vágjuk. A hagymát nagyobb darabokra vágjuk, a paprikát felkockázzuk, a répát vékony csíkokra szeleteljük. Egy fedeles serpenyőben a zsírt felolvasztjuk, beletesszük a hagymát, majd üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a répát, a paprikát és a zúzott fokhagymát, enyhén megsózzuk és fedő alatt lassú tűzön pároljuk.
  2. Ha a zöldségek megpuhultak, beletesszük a májat és szép lassan, gyakori kevergetés mellett, takaréklángon sütögetjük. Kb. 10-15 perc alatt puhára pároljuk őket. Amikor félig megsültek, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, tárkonnyal és majoránnával. Magasabb lángon tovább sütjük, majd kiveszünk egy májat, kettévágjuk és ellenőrizzük hogy nem véres -e a közepe.
  3. Ha kész a máj, egy hőállóedénybe szedjük egy szűrőkanállal a zöldséges májat. A visszamaradt zsírt egy szűrőn átszűrve a májra öntjük.
  4. Hagyjuk kihűlni, majd fogyasztásig lefedve a hűtőbe tesszük.