Sült csirkecomb vele sült zöldségekkel
Sült csirkecomb vele sült zöldségekkel
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • sárgarépa - 2 darab
  • burgonya - 2 darab
  • olíva olaj - 70 milliliter
  • gerezd fokhagyma - 4 darab
  • rozmaring ág - 3 cm
  • csirkecomb - 800 gramm
  • édes burgonya - 2 darab
  • Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez - 3 teáskanál
  • pasztinák - 2 darab

Elkészítés:

  1. A zöldségeket (összesen kb. 1 kg) hámozzuk meg és daraboljuk föl pár centis darabokra. Tegyük egy tepsibe őket.
  2. Szórjuk meg egy kiskanál csirkés Delikáttal, locsoljuk meg olíva olajjal. A fokhagymát zúzzuk szét és tegyük a zöldségek közé (a héját rajta hagyhatjuk) a rozmaring ágacskákkal együtt. Szórjuk meg fekete borssal is és jól keverjük össze.
  3. A csirkecombokat tisztítsuk meg és kenjük be 2 kiskanál csirkés Delikáttal és olíva olajjal. Tegyük őket a zöldségekre. Takarjuk le alufóliával.
  4. A 210 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 15-20percig süssük lefedve, hogy a keményebb zöldségek is kezdjenek puhulni. Ezután vegyük le a fóliát, a hőmérsékletet vegyük le 190 fokra és süssük készre az ételt kb. 15-20 perc alatt. A combokat időnként locsoljuk meg a tepsi aljában összegyűlt olíva olajjal és a kisülő zsírral. Ha kész, pár perc után egyben tálalhatjuk.