Sült csirkecomb trópusi mázban
Sült csirkecomb trópusi mázban
  • timer100 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • friss gyömbér - 10 gramm
  • lime - 1 darab
  • csirke alsócomb - 1 kilogramm
  • Globus Ketchup - 2 evőkanál
  • trópusi gyümölcslekvár - 100 gramm
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A lime héját reszeljük le, majd facsarjuk ki a levét. A gyömbért hámozzuk meg és vágjuk nagyon apróra vagy reszeljük le . A lekvárt keverjük el a ketchuppal a Fűszerkeverékkel, gyömbérrel a lime-lével és a reszelt héjával.
  2. Mossuk meg a csirkehúst, szárítsuk jól le és tegyük a pácba. Pácoljuk 30-40 percig.
  3. A pácolt húst tegyük egy hőálló edénybe és fóliával letakarva süssük 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig. Ügyeljünk, hogy a fólia ne érjen hozzá a húshoz, mert sütés közben ráéghet.
  4. Vegyük le a fóliát és süssük még 10-15 percig, hogy a pác szépen rápiruljon a csirkecombokra. Tálaljuk trópusi gyümölcsszeletekkel díszített rizzsel.