Sült csirkecomb rizi-bizivel a Főételek kategóriában
A megmosott, megtisztított csirkecombokat töröljük szárazra.
A combokat tegyük egy tepsibe, szórjuk meg a Csirkés Delikát Ételízesítővel majd locsoljuk 2-3 ek olajjal.
Adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott hagymát és fokhagymát. Keverjük jól össze. Bőrős felükkel felfelé igazítsuk el a tepsiben.
180 fokra előmelegített sütőben alufóliával lefedve süssük 25 percig, majd fordítsuk meg, tegyük vissza további 20 percre.
Végül fordítsuk vissza a bőrős felükkel felfelé, alufólia nélkül pirítsuk meg a bőrt 10-15 perc alatt. Ha van ilyen funkció a sütőn, használjuk a felső grill funkciót.
Ezalatt készítsük el a rizi-bizit. Egy lábasban forrósítsunk föl margarint és a megmosott, jól lecsepegtetett rizst pirítsuk meg rajta egy kicsit. Öntsük föl forró vízzel úgy, hogy kb. 1 centivel lepje el (kb. 6 dl). Ízesítsük Csirkés Delikát Ételízesítővel és lassú tűzön lefedve pároljuk 15 percig. Adjuk hozzá az átöblített, lecsepegtetett zöldborsót, jól keverjük át és további 5 perc alatt pároljuk készre.