Feltöltve:

Sült csirkecomb rizi-bizivel

timer 60
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

pecsenye csirkecomb6 darab
KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke1 csomag
Olaj5 evőkanál
vöröshagyma1 darab
fokhagyma gerezd3 darab
hosszúszemű rizs300 gramm
zöldborsó fagyasztott300 gramm
Rama Sütőmargarin1 evőkanál
Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez1 teáskanál

A sült csirkecombról
A sült csirkecomb a gyerekek kedvence! A rántott hús után. Sőt! A diétázók is imádják. Igazából a sült csirkecombot mindenki szereti! Igaz? Elkészítésében a legbonyolultabb talán a csirkecombok megtisztítása. Merthogy ezután csak fűszerekkel kell bedörzsölni, egy tepsibe fektetni néhány felkarikázott hagyma, és akár további zöldségek társaságában, alufóliával lefedni és megsütni. Ugyanakkor a sült csirkecomb egy olyan étel, amelynek az elkészítésekor rengeteg lehetőségünk van a kísérletezésre. Variálhatjuk a körítést például. Próbáljuk ki almás rozmaringos változatban, barackkal, tökkel és paradicsommal. Készíthetünk lilakáposztán sült csirkecombot vagy akár baconbe is göngyölhetjük. Akár pácot is készíthetünk, amiben néhány órára állni hagyjuk a húsokat. Ezt is kedvünktől függően variálhatjuk. Görög, gyömbéres, zöldfűszeres vagy magyaros pác – mind nagyon finom!
Mit érdemes szem előtt tartanunk a sült csirkecomb elkészítésekor? Ne süssük agyon a húsokat, mert könnyen kiszáradhatnak. Kezdjük a sütést magasabb hőmérsékleten, majd váltsunk alacsonyabbra, így megőrizhetjük a húsok nedvességtartalmát. Ha van a sütőnkben grillfokozat, a sütés végén állítsuk be 5 percre, így gyönyörű színe lesz a sült csirkecomboknak. Nem is beszélve az omlós, ropogós húsról.
A sült csirkecombot rizibizivel, krumplipürével, hasábburgonyával vagy salátával tálalhatjuk. A sült csirkecomb nagyszerű esti vacsora vagy vasárnapi ebéd lehet. Partikon akár egy mártogatós társaságában is az asztalra tehetjük, de akár a piknikkosárba is bekerülhet a sült csirkecomb.

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    A megmosott, megtisztított csirkecombokat töröljük szárazra.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    A combokat tegyük egy tepsibe, szórjuk meg Knorr Fűszerkeverékkel majd locsoljuk 2-3 ek olajjal.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    Adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott hagymát és fokhagymát. Keverjük jól össze. Bőrős felükkel felfelé igazítsuk el a tepsiben.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    180 fokra előmelegített sütőben alufóliával lefedve süssük 25 percig, majd fordítsuk meg, tegyük vissza további 20 percre.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    Végül fordítsuk vissza a bőrős felükkel felfelé, alufólia nélkül pirítsuk meg a bőrt 10-15 perc alatt. Ha van ilyen funkció a sütőn, használjuk a felső grill funkciót.

  6. 6. lépés

    6. lépés képe

    Ezalatt készítsük el a rizi-bizit. Egy lábasban forrósítsunk föl margarint és a megmosott, jól lecsepegtetett rizst pirítsuk meg rajta egy kicsit. Öntsük föl forró vízzel úgy, hogy kb. 1 centivel lepje el (kb. 6 dl). Ízesítsük Csirkés Delikát Ételízesítővel és lassú tűzön lefedve pároljuk 15 percig. Adjuk hozzá az átöblített, lecsepegtetett zöldborsót, jól keverjük át és további 5 perc alatt pároljuk készre.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Bacon-be tekert csirkemell

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0

Sült csirkecomb

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0

Spenóttal töltött csirkemell

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Aranybarna sült csirke

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 1

Citromos csirke piccata

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 2

Joghurtos curry-s pácolt csirkemell

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0

Sült csirkemell

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0

Sült csirkecomb rizi-bizivel

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1

Sült csirke

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csirkemell gombával töltve

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1

Csirke krokettek

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Tavaszi csirke sonkás zöldborsóval

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre