Sült csirke, vele sült zöldségekkel
Sült csirke, vele sült zöldségekkel
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 2 darab
  • sárgarépa - 1 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 1 darab
  • burgonya - 1 kilogramm
  • csirkecomb - 4 darab

Elkészítés:

  1. A combokat megmossuk, mind két oldalát finoman megszórjuk sóval, delikáttal és fűszerkeverékkel, és magasabb falú tepsibe vagy jénaiba tesszük, lazán, hogy maradjon köztük hely.
  2. A hagymát megtisztítjuk és félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. Ezt elosztjuk a combok között.
  3. Minden combra teszünk egy mogyorónyi margarint.
  4. A fokhagymát áttörjük, és minden combra rakunk belőle.
  5. A burgonyát megtisztítjuk és kockára vágjuk, amit szintén elosztunk a húsok között.
  6. A sárgarépát meghámozzuk és Julienne-re vágjuk (zsülienre vágás = "zöldségmetélt", vékony csíkokra szeletelt leveszöldség), majd ezt is elrendezzük a csirkék között.
  7. 4.5 dl vízzel felengedjük. A zöldségeket úgy egyengessük el, hogy nagyjából vízszintes legyen a felszín, mert a túlságosan kilógó darabok megéghetnek, főleg a répa.
  8. Ezt alufóliával (vagy fedővel) lefedve, úgy hogy a zöldségek ne érjenek hozzá, 45 percig sütjük, 200-225 fokon, amíg a krumpli elkezd puhulni. Majd még 45 percig sütjük fólia nélkül, amíg a víz nagy része eltávozik, és a csirkék kezdenek megpirulni.
  9. A fotón látható módon tálalhatjuk.