Sült csirke
Sült csirke
  • timer90 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • 1 db egész csirke - 1.5 kilogramm
  • olaj - 3 teáskanál
  • Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 200 C-ra. A Csirkés Delikátot keverjük el az olajban. A megmosott csirkét szárítsuk le, majd kenjük be kívül-belül az ízesített olajjal.
  2. A csirkét tegyük egy tepsibe, öntsük rá a maradék ízesített olajat és öntsünk mellé kb. fél deci vizet. Tegyük a sütőbe, csökkentsük a hőmérsékletet 175 C-ra és 8-10 percenként saját levével locsolgatva süssük 50 percig.
  3. A hasüregbe dugott fakanál segítségével fordítsuk meg, hogy az eddig alul levő oldal is megpiruljon, emeljük fel a hőmérsékletet 200 C-ra és süssük 10 percig, majd fordítsuk vissza és pirítsuk még 10 percig.
  4. A sütőből kivéve kb. 8-10 percig pihentessük, majd tálaljuk kedvenc köretünkkel. A Csirkés Delikát, minden további fűszer nélkül varázsolja finommá a csirkét, kiemelve annak eredeti ízét.