Süllő orosz módra
Süllő orosz módra
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person5 fő

Hozzávalók:

  • sárgarépa - 1 darab
  • petrezselyemzöld - 1 evőkanál
  • babérlevél - 1 darab
  • fehérrépa - 1 darab
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
  • olajbogyó - 50 gramm
  • feketebors - 3 darab
  • hagyma - 1 darab
  • gomba - 50 gramm
  • citrom - 1 darab
  • savanyú uborka - 2 darab
  • süllő filé - 700 gramm
  • Knorr Milánói makaróni alap - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A Knorr Zöldségleves-kockát főzzük meg egy nagyobb lábosban 250 ml vízben.
  2. A halfilét bőrével együtt vágjuk darabokra. Mindegyik adagon csináljunk két bevágást. Tegyük a leveses lábosba bőrével lefelé.
  3. Vágjuk fel a fehérrépát, sárgarépát és hagymát vékony csíkokra. Adjuk a leveshez pár borsszemmel, babérlevéllel együtt és lassú tűzön 20 percig főzzük.
  4. Az uborkákat reszeljük le.
  5. Készítsük el a Knorr Milánói makaróni alapot 250 ml vízzel elkeverve. Vágjuk fel a gombát.
  6. Vegyük ki a halat, a zöldségekhez adjuk hozzá a felvágott gombát, az olajbogyókat és az uborkát.
  7. A megfőtt zöldségeket keverjük össze a paradicsomszósszal és forraljuk készre. A halat öntsük le a kész szósszal, díszítsük citrommal és petrezselyemmel.