Feltöltve:

Stíriai metélt

timer 60
mood Könnyű
person 8 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

túró500 gramm
porcukor100 gramm
tojás4 darab
tejföl300 milliliter
Rama Vajas Íz125 gramm
liszt250 gramm
citrom reszelt héja1 darab

a nyújtáshoz és sütőforma kikenéshez

liszt
Rama Vajas Íz

A tálaláshoz

meggylekvár100 gramm

Sütéshez

Sütési idő 30 perc
Sütési hőmérséklet 170 °
Edény, sütő formája jénai tál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Egy lábasban tegyünk fel vizet forralni. A túrót egy szűrőn nyomjuk át, adjuk hozzá a porcukor negyedét, 1 tojást és 1dl tejfölt. Ezután keverjük hozzá a masszánkhoz a Rama Vajas Ízt és a lisztet is. Gyúrjuk össze, majd lisztezett munkalapon nyújtsuk ki a tésztánkat. Vágjuk 5x2cm-es csíkokra, majd főzzük ki őket lobogó vízben. Ha feljön a víz tetejére, már jó, ekkor leszűrjük.

  2. 2. lépés

    A sütőt melegítsük elő 170°C-ra. A maradék porcukrot, a 3 tojás sárgáját, a 2dl tejfölt és a citrom reszelt héját keverjük össze, majd tegyük félre.

  3. 3. lépés

    A tojásfehérjét verjük kemény habbá. Egy tálban keverjük össze a tejfölös alapot a kemény fehérjehabbal, majd forgassuk a masszába a lecsöpögtetett tésztát.

  4. 4. lépés

    Egy jénai tálat kenjünk ki Rama Vajas Ízzel, öntsük a tálba a metéltet és a 170°C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süssük meg. Meggylekvárral tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem