Stefánia vagdalt recept.
A tölteléknek a 8 tojást sós vízben keményre főzzük kb. 8 perc alatt, majd ha kihűlt, megpucoljuk.
A zsömléket vízbe beáztatjuk, majd a vizet kinyomkodjuk belőle és egy tálba tesszük.
A darált húst elkeverjük a 2 db tojással, ízlés szerinti mennyiségű sóval, fűszerpaprikával, a csipet borssal és köménnyel. Beletesszük az áttört fokhagymát, végül az áztatott zsemlét. Az alapanyagokat jól összegyúrjuk. Ha szükséges, még ízesítjük sóval, vagy borssal.
A fasírt alapanyagát kettéosztjuk, egy tepsit kikenünk margarinnal. A fele húsból tepsi méretű rudat formálunk, kezünkkel mélyedést csinálunk a közepébe, belefektetjük a tojásokat, majd visszasimítjuk a húst, befedjük vele a tojásokat, majd mellé ugyanígy még egy rudat készítünk.
200 fokos sütőbe tesszük, 50 perc alatt megsütjük. Sütés közben a forró margarinnal kétszer meglocsoljuk a tetejét, hogy ne repedjen szét a fasírtunk.