Feltöltve:

Stefánia vagdalt

timer 80
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás10 darab
bors1 csipetnyi
fokhagymagerezd7 darab
sertéshús1 kilogramm
kömény1 csipetnyi
zsemle2 darab

Stefánia vagdalt recept.

Elkészítés

1. lépés

A tölteléknek a 8 tojást sós vízben keményre főzzük kb. 8 perc alatt, majd ha kihűlt, megpucoljuk.

2. lépés

A zsömléket vízbe beáztatjuk, majd a vizet kinyomkodjuk belőle és egy tálba tesszük.

3. lépés

A darált húst elkeverjük a 2 db tojással, ízlés szerinti mennyiségű sóval, fűszerpaprikával, a csipet borssal és köménnyel. Beletesszük az áttört fokhagymát, végül az áztatott zsemlét. Az alapanyagokat jól összegyúrjuk. Ha szükséges, még ízesítjük sóval, vagy borssal.

4. lépés

A fasírt alapanyagát kettéosztjuk, egy tepsit kikenünk margarinnal. A fele húsból tepsi méretű rudat formálunk, kezünkkel mélyedést csinálunk a közepébe, belefektetjük a tojásokat, majd visszasimítjuk a húst, befedjük vele a tojásokat, majd mellé ugyanígy még egy rudat készítünk.

5. lépés

200 fokos sütőbe tesszük, 50 perc alatt megsütjük. Sütés közben a forró margarinnal kétszer meglocsoljuk a tetejét, hogy ne repedjen szét a fasírtunk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem