Feltöltve:

Stefánia vagdalt

timer 90
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

oregánó1 evőkanál
vöröshagyma1 darab
tojás4 darab
olaj3 evőkanál
tej2 dl
sertéshús1 kilogramm
4 teáskanál
pirospaprika5 teáskanál
kenyér2 szelet

Stefánia vagdalt recept.

Elkészítés

1. lépés

Stefánia vagdalt elkészítés 1. lépés képe

A húst egy szűrőben megmossuk és megvárjuk, amíg lecsöpög. A kenyeret beáztatjuk a tejbe egy üvegtálban. A hagymát felaprítjuk, a tojásokból hármat felteszünk főni.

2. lépés

Stefánia vagdalt elkészítés 2. lépés képe

A húsra rátesszük a hozzávalókat: 1 egész nyers tojást, sót, paprikát, oregánót, hagymát, majd a tejbe áztatott kenyeret és alaposan összekeverjük. Jól átgyúrjuk, hogy a hozzávalók elvegyüljenek.

3. lépés

Stefánia vagdalt elkészítés 3. lépés képe

Előveszünk egy nagyobb tepsit, az olajat végigöntjük benne, majd a fasírtból hosszú hengert alakítunk ki. A közben a megfőtt tojásokat, mint egy "fészekbe", megpucolva, a fasírt hengerbe nyomjuk, majd a maradék fasírttal befedjük és 250 fokra hevített sütőbe lefedés nélkül betoljuk.

4. lépés

Stefánia vagdalt elkészítés 4. lépés képe

Ha a fasírt jól átsült, kivesszük a sütőből és hagyjuk egy kicsit hűlni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem