Feltöltve:

Stefánia vagdalt

timer 90
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vöröshagyma2 darab
tojás6 darab
fokhagymagerezd4 darab
zsemle3 darab
darált hús50 dekagramm

Stefánia vagdalt recept.

Elkészítés

1. lépés

A hagymákat apróra vágjuk, a zsemléket beáztatjuk, majd jól kicsavarjuk. 4 db tojást keményre főzünk.

2. lépés

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk a maradék 2 db nyers tojással és annyi zsemlemorzsával, hogy jól formázható masszát kapjunk. Tetszés szerint ízesítjük a fűszerekkel.( A mustár elhagyható, ha valaki nem szereti.)

3. lépés

Az így kapott massza felét egy kiolajozott tepsire fektetjük, közepébe kialakítunk egy mélyedést, ebbe fektetjük a keményre főtt tojásokat. Betakarjuk a massza másik felével és henger alakúra formázzuk.

4. lépés

Tetejét is meglocsoljuk kevés olajjal és előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 1 órát sütjük közepesen forró sütőben. Ha hirtelen barnulna, fedjük le alufóliával, majd a sütési idő második felében vegyük le és így süssük pirosra.

5. lépés

Némi pihentetés után deszkára emelve ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem