Feltöltve:

Stefánia vagdalt

timer 90
mood Közepes
person 7 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vöröshagyma2 darab
tojás8 darab
bors1 teáskanál
fokhagymagerezd4 darab
Delikát ételízesítő1 teáskanál
2 evőkanál
pirospaprika2 evőkanál
zsemle2 darab
hús80 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Stefánia vagdalt elkészítés 1. lépés képe

Hét tojást főzzünk meg kemény tojásnak. A darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a vöröshagymát, a pirospaprikát és a borsot. Összekeverjük és állni hagyjuk az egészet. Ezalatt összevágjuk a zsemlét és egy tál (fele-fele) vizes-tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és beledolgozzuk a húsba. Beleütünk egy tojást és megszórjuk ételízesítővel. Megkóstoljuk és ízlés szerint fűszerezzük.

2. lépés

Stefánia vagdalt elkészítés 2. lépés képe

Egy őzgerincformát kikenünk, majd megszórjuk zsemlemorzsával. A húst két részre osztjuk, az egyik felét belenyomkodjuk az őzgerincforma aljába. Ezután következnek a főtt tojások. Ezeket ráhelyezzük egészben a darált húsra egymás alá mind a 7 db-ot.

3. lépés

Stefánia vagdalt elkészítés 3. lépés képe

Miután ráraktuk a tojásokat, betakarjuk őket a maradék hússal.

4. lépés

Stefánia vagdalt elkészítés 4. lépés képe

Ecsettel megolajozzuk a fasírtok tetejét és megszórjuk zsemlemorzsával. Betakarjuk az egész őzgerincformát alufóliával. 180 fokra előmelegített sütőben 3/4 óra alatt megsütjük. A 3/4 óra elteltével levesszük az alufóliát, és megpirítjuk a tetejét még kb.15- 20 perc alatt.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem