Hét tojást főzzünk meg kemény tojásnak. A darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a vöröshagymát, a pirospaprikát és a borsot. Összekeverjük és állni hagyjuk az egészet. Ezalatt összevágjuk a zsemlét és egy tál (fele-fele) vizes-tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és beledolgozzuk a húsba. Beleütünk egy tojást és megszórjuk ételízesítővel. Megkóstoljuk és ízlés szerint fűszerezzük.
2. lépés
Egy őzgerincformát kikenünk, majd megszórjuk zsemlemorzsával. A húst két részre osztjuk, az egyik felét belenyomkodjuk az őzgerincforma aljába. Ezután következnek a főtt tojások. Ezeket ráhelyezzük egészben a darált húsra egymás alá mind a 7 db-ot.
3. lépés
Miután ráraktuk a tojásokat, betakarjuk őket a maradék hússal.
4. lépés
Ecsettel megolajozzuk a fasírtok tetejét és megszórjuk zsemlemorzsával. Betakarjuk az egész őzgerincformát alufóliával. 180 fokra előmelegített sütőben 3/4 óra alatt megsütjük. A 3/4 óra elteltével levesszük az alufóliát, és megpirítjuk a tetejét még kb.15- 20 perc alatt.