Stefánia szelet
Stefánia szelet
  • timer80 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

    Elkészítés:

    1. A darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a hagymát, pirospaprikát és a borsot. Összekeverjük és állni hagyjuk az egészet. Ezalatt összevágjuk a zsemlét, és egy tál (fele-fele) vizes-tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és beledolgozzuk a húsba. Beleütünk egy tojást és megszórjuk ételízesítővel. Megkóstoljuk, és ízlés szerint fűszerezzük. Egy őzgerincsütőt megkenünk zsírral és megszórjuk zsemlemorzsával.
    2. A húst belenyomkodjuk az őzgerincsütő aljába majd ráhelyezzük a tojásokat egyenletesen elrendezve majd ezeket befedjük a hússal.
    3. Majd ha kész alufóliával betakarjuk a tetejét. Előmelegített sütőbe rakjuk és addig sütjük az alufólia alatt míg úgy nem látjuk hogy megsült ha kész akkor egy rövid ideig alufólia nélkül sütjük tovább. Ha megpirult picit a hús teteje kiborítjuk egy tepsibe az őzgerincformából a húst majd ismét pirosodásig sütjük. Hűlni hagyjuk majd felszeleteljük.