Feltöltve:

Stefánia szelet

timer 90
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz2 evőkanál
zsemlemorzsa5 dekagramm
vöröshagyma1 darab
tojás5 darab
fokhagymagerezd2 darab
pirospaprika1 teáskanál
zsemle3 darab
hús60 dekagramm

Stefánia szelet a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

5 db tojást keményre főzünk. A darált húst és a vízben áztatott zsemléket, vagy a kenyeret, a 2 egész tojást, a zúzott fokhagymát, a nagyon finomra vágott hagymát, a sót, a borsot és a pirospaprikát alaposan összegyúrjuk. Ha lágynak találjuk, nem érezzük formálhatónak, zsemlemorzsát szórunk hozzá.

2. lépés

Sütőpapírral bélelt kis tepsibe rakjuk, mint egy rúdfasírtot, a közepébe, hosszában mélyedést nyomunk, oda fektetjük be sorba a főtt kemény tojásokat, majd a széleit a fasírtnak ráhajtogatjuk, kissé megnyomkodjuk, elsimítjuk.

3. lépés

Stefánia szelet elkészítés 3. lépés képe

Tetejére zsemlemorzsát szórunk, meglocsoljuk kevés olvasztott margarinnal. Alufóliával lefedjük és 160 fokon egy óra alatt megsütjük. Ahogy megsült levesszük az alufóliát és pár percig vissza toljuk a sütőbe, hogy megpiruljon a teteje.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem